Sretan ročkas Ivoniiii…. Za nju jedna,

Tebi koja ne slaviš..

Dan je kao i svaki drugi.. Hladno zimsko jutro nad tvoj grad je spustilo maglu. Vani je šljiva, rekli bi.

Rutina ne može čekati. Kava, kupaona, posao. U ogledalu ista ti kao i jučer. Ništa starija, ništa manje lijepa, ništa drugačija.

Dan je kao i svaki drugi, nama samo jedan utorak u nizu, a tebi, tebi jedan rođendan. Ne običan, ne tuđi. Tvoj.

Vidiš li se u ogledalo nekako drugačije danas? Osjećaš li se nekako drugačije danas? Pa trebala bi. Prije određenog broja godina netko poseban dobio je najposebniji dar na svijetu. Išlo je to u svemir posebnosti, u beskraj lijeposti. U bespuće neba. Taj dan proglašen je kao tvoj rođendan. Malo nemoćno biće koje se srčano nasmijalo na glas svoje majke. Zato se moja ti slavi rođendan. Zato se svaki rođendan bez obzira bio on prvi ili četrdeset prvi treba slaviti, osjećati posebno i drugačije.

Zato, nasmij se danas sama sebi u ogledalo, i budi vesela, budi posebno rumena. Neka se lice žari, i ne pokrivaj ga kosom. Nema veze što je vani ciča zima. Nema veze što ti se inje hvata za svaki tvoj dah. Danas ti je rođendan, izađi. Reci nebu. Reci svakom tko prođe kraj tebe. Proslavi ga. Zbog Nje. Zbog sebe, a i zbog torte čokoladne koju će, sigurna sam, s velikim guštom ta ekipa na Narodnom, smazati.

Želim ti najposebniji dan svih posebnosti ovog svijeta. Smij se. Da, da, danas je dan kada crveni ruž posebno lijepo stoji. Zamrljaj ga nekim finim vinom, može i rakijom. Ti si jedna od onih što ti pod kožu ušeću bez pitanja. Bez poznavanja. Na prvi ton. Na prvi zvuk. Boook, Ivona je s Narodnog. Eto na, pet riječi, a tako velike.

Sretan ti, Ivono s Narodnog. Želim ti čokolade more, noge ispod dekice, čupavca na nogama, šalicu vruće čokolade u rukama. Chill. Danas je tvoj dan. Maraton Prijatelja na tv- u i kokica u krilu.

Sretan ti, Ivono s Narodnog, želim ti rakiju, zdravicu i harmoniku. Di ćeš boljeg dana. U jutro čokoladna torta, popodne topla čokolada i maratoni Prijatelja. Navečer rakija i harmonika.

Sretan ti, Ivono s Narodnog. Proslavi to kako treba.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: